Blog

Cum să alegi sicriul potrivit?

Sebastian Kirilă
10.11.23
timp de citire, 5 min
Cum să alegi sicriul potrivit?
Sari la capitol

În fața pierderii unei persoane dragi, a lua decizii legate de înmormântare poate fi o sarcină dificilă și emoțională. Un aspect important al acestui proces este a alege sicriul potrivit. Iată câteva sfaturi practice pentru a vă ajuta să alegeți un sicriu într-un mod care să reflecte în mod corespunzător amintirea și personalitatea celui pe care l-ați pierdut.

1. Primele aspecte în a alege sicriul potrivit

Tradițional sau Modern: Decideți dacă doriți un sicriu tradițional, care respectă convențiile culturale și religioase, sau unul modern, care să reflecte mai bine personalitatea sau preferințele persoanei decedate.Material și Finisaj: Sicriele pot fi realizate din lemn, metal, sau fibră de sticlă. Alegeți un material și un finisaj care să se potrivească cu gusturile și preferințele celui decedat sau cu tematica ceremoniei funerare, dacă există una.

2. Ia decizia bazată pe dimensiunea corespunzătoare

Asigură-te că alegi un sicriu care să se potrivească corect dimensiunilor persoanei decedate. Sicriele sunt disponibile în diferite dimensiuni pentru a se potrivi pentru construcția fiecăruia, în cazul în care proporțiile persoanei decedate au fost mai mari, nu este o problemă sicriele se pot personaliza în funcție de nevoile specifice ale persoanei trecute în neființă.

3. Mânere, Ornamente și Accesorii

Accesorizarea unui sicriu se referă în cele mai multe situații la adăugarea unei cruci, în funcție de religia persoanei decedate, personalizarea culorii mânerelor în funcție de preferința fiecăruia, sau se pot adăuga ornamente care au avut o semnificație pentru tine și familia ta.

4. Cum poți onora persoana iubită

Unele firme funerare oferă opțiuni de personalizare unică, cum ar fi picturi, gravuri sau chiar inserarea unor obiecte semnificative pentru persoana decedată în sicriu. Acest proces îți oferă ție și familiei tale o modalitate de a crea un memorial autentic și personal pentru persoana iubită. Este important să discutați cu furnizorul de servicii funerare pentru a înțelege pe deplin opțiunile disponibile și pentru a te asigura că alegerea făcută reflectă cu adevărat viața și moștenirea acestuia.

5. Stabilește un buget

Este foarte important ca atunci când intri într-un magazin funerar să te sfătuiești din timp cu familia ta pentru a stabiliți un buget. Costurile, de cele mai multe ori, sunt:

  • sicriul
  • transportul decedatului la locul de veci
  • pachetele de pomană
  • îmbălsămarea decedatului
  • coroane

Acest lucru vă va ajuta să faceți alegeri care să fie atât semnificative, cât și accesibile financiar.La Kirilă Funerar avem o varietate largă de sicrie, iar prețurile sunt accesibile pentru toată lumea. În cazul în care nu îți dorești ca sicriul să fie cel mai mare cost din bugetul tău poți opta pentru sicriul Szekely. Aacesta este confecționat cu aceeași grijă și respect ca și toate celelalte modelele. Este un mod prin care poți să economisești o parte din bugetul acordat pentru acest eveniment și să îi pui deoparte pentru ceva care știi că ar onora, sau ar fi apreciat mai mult persoana trecută în neființă. Mai jos se află sicriul Szekely. Poți opta pentru această culoare sau oricare din cele două culori diferite pe lângă cea prezentată mai jos.

Desigur, statul oferă un ajutor de înmormântare pentru acest eveniment. Pentru cei care au fost angajați sau au fost pensionari înainte ca decesul să aibă loc se oferă o sumă de 6789 de ron, pentru a acoperi costurile care apar. Pentru a afla mai multe despre cum se poate obține acest ajutor accesați https://kirilafunerar.ro/cum-poti-accesa-ajutorul-de-inmormantare/. Alegerea unui sicriu poate fi un proces emoțional și personal. Este important să vă acordați timp pentru a lua o decizie informată și să vă amintiți că această alegere este o modalitate de a onora și comemora viața celei decedate.La Kirilă Funerar avem o gamă largă de sicrie, care pot fi personalizate după dorințele tale specifice. În cazul în care a avut loc un deces în familia ta noi suntem aici să îți oferim ajutorul. Ne puteți contacta la orice oră la numărul: (0261) 990.

Suntem alături de tine în momentele de cumpănă

Suntem alături de tine în momentele dificile ale pierderii unei persoane dragi. De aceea, oferim o gamă completă de servicii funerare, de la repatrierea celor decedați până la organizarea ceremoniilor religioase.