Documente

Consulatul României din Suedia

Sebastian Kirilă
timp de citire, 5 min

Există puține experiențe mai dureroase decât pierderea unui membru al familiei, iar când acest eveniment are loc într-o altă țară, devine și mai dificil de gestionat. În documentul acesta ne propunem să vă oferim câteva aspecte esențiale despre institutul Consulatului pentru a vă putea fi de ajutor dumneavoastră și familiei dumneavoastră în aceste momente dificile.


1. Poate Consulatul să elibereze actele de deces?

Certificatul de deces nu poate fi eliberate de către Consulat. Actele sunt eliberate de către autoritatea locală a zonei în care a avut loc decesul, iar mai apoi acest document poate fi transcris la Consulat, ceea ce nu este obligatoriu deoarece documentul poate fi tradus și în România.

2. Unde se află Consulatul în Suedia?
Consulatul este locul unde trebuie să mergi pentru a transcrie certificatul de deces, în cazul în care dorești să o faci în Suedia.

În Suedia există doar un singur institut Consular, iar acesta este la Stockholm și se află la adresa: Östermalmsgatan 36, 114 26 Stockholm, Sweden. În cazul în care ai nevoie de răspuns la anumite întrebări specifice îi vei putea contacta pe cei de la Consulat la următorul număr: +46 8 10 86 03.


3. Cum poți să-ți faci o programare?

Pentru a beneficia de oricare dintre serviciile Consulatului este nevoie de o programare, fără aceasta nu vei putea obține actele dorite. Programarea se poate face în câțiva pași simpli, iar aceștia sunt:

  • Accesează site-ul: https://www.econsulat.ro;
  • Înregistrează-te prin apăsarea butonului „Înregistrați-vă la Consulat/Cont nou”;
  • După ce ai reușit să te autentifici, alege serviciul consular dorit, completați datele care îți sunt solicitate și trimite cererea;
  • Accesează butonul „Cererile mele”, care este situat în partea de sus a meniului și apoi apasă pe butonul „Programați-vă”. 

4. Cum obții pașaportul mortuar?


Documentele necesare pentru eliberarea unui pașaport mortuar sunt:

  • Cerere Pasaport Mortuar
  • Certificat medical constatator (Dodsbevis)
  • Copie Buletin Identitate/Pasaport 
  • Certificat pentru transport 

Acest pașaport poate fi solicitat de către un membru din familie sau de către un agent funerar care a fost împuternicit de familie. 

Sfatul nostru în cazul unui deces în străinătate e să apelezi încă din primele clipe la o agenție funerară care îți poate oferi sprijinul și experiența necesară în repatrierea decedatului din Suedia, în aceste momente dificile. 

Funero este gata să-ți ofere ajutorul de care ai nevoie în aceste momente de cumpănă, nu ezita să ne contactezi la +4 0736 986 986.