Blog

Incinerarea decedaților. De ce să alegi înmormântarea prin incinerare

Sebastian Kirilă
Fondator
14.3.23
timp de citire, 5 min
14.3.23
timp de citire, 5 min
Incinerarea decedaților. De ce să alegi înmormântarea prin incinerare
Sari la capitol

Pierderea unei persoane dragi atunci când se află în altă țară poate fi un proces anevoios. Cu toate acestea, repatrierea decedaților presupune luarea rapidă a unor decizii și obținerea unor acte specifice. Spre deosebire de repatrierea decedaților pentru înmormântare, varianta incinerării impune documente diferite.Desigur, pentru cei mai mulți, varianta înhumării tradiționale este cea aleasă, din motive spirituale și de tradiție. Însă, incinerarea decedaților este o procedură din ce în ce mai practicată, fie că vorbim de incinerarea la noi în țară sau incinerarea înainte de repatriere.În articolul de astăzi vom discuta despre incinerarea decedaților și cum se repatriază urna cu cenușă a defunctului.

Avantajele incinerării decedaților

Este cunoscut faptul că religia ortodoxă nu acceptă incinerarea ca metodă de înmormântare. Iar motivele ce țin de spiritualitate îi împiedică pe mulți să apeleze la servicii de incinerare. Cu toate acestea, incinerarea este o procedură rapidă și mai puțin costisitoare decât înhumarea tradițională.În cazul incinerării, costurile sunt semnificativ reduse datorită faptului că multe familii nu mai organizează masa de pomană. În plus, ceremonia de rămas-bun este realizată într-un cadru mult mai restrâns, fiind prezentă doar familia decedatului. În plus, costurile sicriului sunt vizibil reduse deoarece nu mai este nevoie de un coșciug cu un aspect aparte.De asemenea, nu mai este vorba de achiziționarea unui loc de veci în cimitirele cel mai adesea aglomerate. Urna cu cenușă poate fi depusă în locuri speciale ale crematoriului, poate fi așezată în locuință, ori poate fi împrăștiată în locurile preferate de defunctul în timpul vieții. Așadar, nu mai poate fi vorba despre taxe anuale către cimitir.

Repatrierea urnei după incinerarea defunctului

Atunci când vine vorba de repatrierea decedaților, costurile pentru servicii funerare cresc. În cazul repatrierii trupului neînsuflețit sunt necesare condiții speciale, tratamente funerare profesionale și documente aferente. Întrucât procesul trebuie realizat rapid și cu respect față de defunct, prețul unei repatrieri complete poate fi foarte ridicat.De la mașina funerară dotată cu sisteme frigorifice speciale, la îmbălsămarea profesională și până la obținerea documentelor, toate intră în pachetul de servicii complete repatriere. Însă în cazul incinerării, procedurile sunt diferite.După ce delegații firmei funerare ajung la destinație, se ocupă de îmbălsămarea și toaletarea defunctului pe care îl așează în sicriul ales de familie. Apoi, are loc procesul de incinerare. Astfel, este repatriată urna cu cenușa ce nu necesită tratamente speciale în ceea ce privește transportul.De asemenea, printre actele necesare pentru repatrierea urnei cu cenușă nu se mai numără și pașaportul mortuar. Celelalte documente necesare sunt:

  • certificatul constatator de deces;
  • adeverința de îmbălsămare;
  • actul de identitate al decedatului;
  • dosarul de incinerare.

Servicii complete funerare pentru incinerare și repatriere

Atunci când este nevoie ca defunctul să fie adus acasă, familiile îndoliate apelează la servicii de repatriere întrucât este nevoie de ajutorul profesioniștilor. Fie că vorbim despre repatrierea trupului sau a urnei cu cenușă, firmele de servicii funerare sunt cele care pot duce la bun sfârșit repatrierea.Însă procedura completă de repatriere include mai multe servicii. De exemplu, în oferta de servicii complete de transport funerar intră:

  • alegerea sicriului și a accesoriilor corespunzătoare sau a urnei pentru cenușă;
  • crucea de lemn inscripționată, dacă este cazul;
  • îmbălsămarea și toaletarea defunctului;
  • transportul funerar internațional;
  • obținerea documentelor necesare pentru repatriere și înhumare;
  • întocmirea dosarului pentru ajutorul de deces;
  • produse sau meniuri pentru pachete de pomană;

Cu toate acestea, familia poate opta doar pentru o parte dintre serviciile funerare, în funcție de preferințe sau nevoi. De asemenea, prețul unui pachet de servicii funerare complete depinde de firma de pompe funebre și de serviciile alese.Pentru ca momentele îndoliate să treacă mai ușor, Kirilă Funerar pune la dispoziție servicii complete de repatriere și incinerare, adaptate pentru orice nevoi. Apelează cu încredere specialiștii noștri sau intră pe blogul Kirilă Funerar pentru sfaturi și ajutor.

Suntem alături de tine în momentele de cumpănă

Suntem alături de tine în momentele dificile ale pierderii unei persoane dragi. De aceea, oferim o gamă completă de servicii funerare, de la repatrierea celor decedați până la organizarea ceremoniilor religioase.